Säkerhet

Är det inte farligt då? Jo. Och näe. En måste hålla koll på läget, både politiken och andra situationer som kan förändras snabbt. Det gör naturligtvis Deep Travel, vi kollar UD, inhemska medier och svenska ambassaden i Kampalas hemsida varje dag. Men Uganda, även huvudstaden Kampala, har på senare år i all väsentlighet präglats av lugn, relativt god säkerhet och en förhållandevis låg kriminalitet.

TheMonitorUganda är rikt på naturresurser, men arvet från kolonialismen som bland annat har resulterat i dåliga ledare och många interna oroligheter har lett till att landet idag kämpar med fattigdom och en svag ekonomi. Med många fattiga människor och vi som vita och rika ökar naturligtvis risken för rån något. Man måste vara försiktig ibland och vi bistår gärna med råd om säkerhetsåtgärder man kan vidta.

Du som Deep Travel-resenär får tillgång till ett material som tar upp de risker som finns och de åtgärder man kan vidta, allt ifrån vaccin innan till hur man ska bete sig i trafiken och vilka områden som är säkra etc. Vi går gärna igenom detta material tillsammans med dig innan du reser. Väl i Uganda finns vi där och kan bidra med råd och stöd kring säkerhetsfrågor.