Safari

Naturen i Uganda är fantastisk. Röd jord och en otrolig grönska, särskilt under regnperioden. Till det lägger du kratersjöar, vattenfall, floder, Nilen och Victoriasjön med alla fåglar. Sedan har vi de enorma safariparkerna med  lejon, giraffer, zebror, elefanter, apor, flodhästar och krokodiler m.m. Det finns inget djur som du associerar med afrikas savann som du inte kan se i Uganda. Du har även de lite mer specialinriktade safariturerna för att se; schimpanser, noshörningar, trädklättrande lejon och naturligtvis de världsberömda bergsgorillorna. Trädklättrande lejon finns bara på två platser i hela världen, i Ishasha i Uganda och vid Lake Manyara i Tanzania. Nog är det mäktigt att vara några få meter ifrån de mytomspunna bergsgorillorna som bara finns på några få ställen på jorden, och visst är det spännande att i bil med öppet tak åka igenom ”lejonkungenlandskapet” och se lejon, elefanter, antiloper och flodhästar.

Deep Travels safariturer

Deep Travel har lång erfarenhet av att anordna safariturer. Vi har fantastiska lokala guider knutna till oss som kommer se till att din safariupplevelse blir oförglömlig.  Vi kan ordna allt från att bara fixa ditt gorillatillstånd till en helhetslösning med nationalparksentréer, transport, guider och boende inkluderat. Som ni förstår av texten ovan så är utbudet av safari oerhört stort och det är svårt att sammanfatta allt här, därför föreslår vi att du som är intresserad kontaktar oss så att vi tillsammans kan ta reda på vad du är intresserad av att se.

Det är  viktigt att ha i åtanke att det är vilda djur det handlar om och det går aldrig att garantera att ni kommer få se ert favoritdjur, även om chansen är stor. Lejonen kanske är slöa och ligger och vilar i ett gömt buskage just den dagen ni är på safari eller gorillorna kanske har hittat ett nytt favoritställe dit guiderna inte hittat än. Få blir dock missnöjda. Vad gäller gorillorna där tillståndet för att besöka dem kostar 600 USD får du ett nytt tillstånd om du har oturen att inte få se några gorillor på första försöket.  Här nedan följer några exempel på safariturer som vi kan anordna.

Exempel på safariturer

Deep Travel kan i egen regi eller med noggrant utvalda samarbetspartners erbjuda exempelvis följande turer:

Safari a la lejonkungen. En dag. Queen Elisabeth National Park.

Du blir hämtad mycket tidigt och når parken samtidigt som solens första strålar. I gryningen är chansen att träffa på djuren mycket stor och vi spanar efter lejon, elefanter, antiloper, vattenbufflar, gazeller och andra djur medan vi rör oss genom savannen, via en vacker saltsjö till Kazinga-kanalen som binder samman Lake George och Lake Albert. Där tar vi en båttur för att på nära håll se de många fantastiska fågelarterna, krokodiler, flodhästar och andra djur som tagit sig ner för att svalka av sig och dricka. Eftermiddagen ägnar vi åt parken igen, det finns mycket att se. Då mörkret lagt sig vänder vi åter mot Fort Portal. Du åker i en Toyota Hiace med öppet tak, din guide är kunnig och berättar gärna om djuren och miljön och svarar på dina frågor.

Prisexempel: 3000 kr/person (om du är ensam, priset per person går ner ju fler ni är)

Tre safaris i en. Tre dagar. Queen Elisabeth nationalpark, Ishasha med trädklättrande lejon och Gorillatrekking i Bwindi nationalpark.

Dag 1: Tidig morgon, när det ännu är mörkt, blir du hämtad vid huset och färden går österut, mot Queen Elisabeth National Park. Ni når parken samtidigt med solens första strålar och har goda möjligheter att se de morgonpigga djuren, bufflar, antiloper, vårtsvin, lejon, elefanter. Efter lunch i parken fortsätter safarin med en båttur. Krokodiler och flodhästar i massor, ett oerhört rikt fågelliv och elefanter och vattenbufflar som tagit sig ner för att dricka väntar er på Kazinga-kanalen mellan Lake Albert och Lake George. Sedan fortsätter ni mot Ishaha och spanar trädklättrande lejon i skymningen.  Du äter middag och bor på ett hotell i Ishaha.

Dag 2: Efter ännu en tidig frukost fortsätter färden mot Bwindi. Även i dessa tidiga morgontimmar har ni en god
chans att se lejonen. Lunch äter ni på vägen upp i bergen. I Bwindi bor du på en safarilodge med fantastisk utsikt över den täta skogen där det vimlar av fåglar, apor och andra spännande djur. Det finns möjlighet till promenad i både skogen och byn men spar på krafterna, morgondagen kan bli krävande. Enklare middag serveras på safarilodgen.

Dag 3: Efter frukost blir du utkörd till den plats spårarna finner lämplig. De har varit igång flera timmar och kommer att hjälpa er försöka få syn på de skygga gorillorna. Utrustningen den här dagen kan bli avgörande, det är kämpigt men klart värt det säger alla som provat. Ni kommer att få med er matpaket så lunchen intas i skogen när tillfälle ges. Det går inte att planera varje minut då det är vilda, skygga djur och vill ni se dem får ni anpassa er efter deras nycker. Väl tillbaka kopplar ni av och njuter av vad ni just varit med om. Enklare middag serveras, det finns även små matställen i byn.

Prisexempel: 22 000 kr/person (om du är ensam, priset per person går ner ju fler ni är)

Schimpans-trekking. En halv dag. Kibale Forest national park

Scimpanserna lever i Kibale Forest nära staden Fort Portal. Med erfarna guider letar ni upp våra kära släktingar. Skogen är full av fåglar och spännande smådjur, växter och träd. Din guide har stor kunskap om dem alla. Har ni tur kan ni även få syn på skogselefanter som har sitt gångstråk just där schimpanserna håller till.

Prisexempel: 2000 kr/person (om du är ensam, priset per person går ner ju fler ni är)