Paketresor

Deep Travel är ett litet företag som skräddarsyr unika resor till Uganda, Östafrika. Vi har fastnat för att resa på djupet, det vill säga stanna länge på en plats, ta del av landets kultur och folksjäl, bo som de flesta, äta som de flesta och umgås med folk som lever på platsen. Att resa med oss blir en snabbare väg till att resa djupt, se hur det vardagliga livet är och möta folk lite djupare än bara som en turist på genomresa. Nedan hittar du de 6 paketresor vi erbjuder, alla med olika inriktningar och prisklass. Låter detta spännande? Får du inspiration till en egen resa du vill att vi skäddarsyr åt dig? Läs mer här!

1. Jul vid ekvatorn med safari, bergsgorillor och schimpanser (gruppresa)

En tvåveckors-resa över jul- och nyårshelgerna som varvar alternativt julfirande med storslagna natur och djurupplevelser samt nära möten med ugandiskt vardagsliv och människor. Du kommer att få se de världsberömda bergsgorillorna, spåra chimpanser, åka på safari med trädklättrande lejon, elefanter, bufflar, flodhästar och krokodiler. Julafton firas med en ugandisk storfamilj och nyårsafton på Victoriasjöns strand. Du kommer att få se kratersjöar, vild och vacker natrur, Nilens källa och känna Kampalas storstadspuls. Vi rör oss genom ett bördigt grönt böljande landskap och kommer nära lokala företeelser och lokalbefolkning varje dag tack vare Deep Travels många nära och genuina kontakter och relationer i landet. Under resan får du även unna dig bastubad, poolhäng och för den som vill lite souvenirshopping med schyssta villkor för alla inblandade.

Denna resa måste bokas minst sex månader i förväg då jultiden är hektisk i Uganda med mycket som blir fullbokat, både vad gäller boende, transport och tillstånd för att gå på gorilla-tracking. Vi vill ha minst 6 och max 12 deltagare på denna resa. Skulle det vara färre anmälda kommer ändringar att ske, resan blir mer skräddarsydd och prisbilden kan ändras. Vi talar om i god tid innan hur det blir.

Resa till uganda resor till uganda billiga resor till uganda safari bergsgorillor volontärresor

I  denna resa ingår:

 • En träff i Sverige där ni får träffa varandra tillsammans med Deep Travel-medarbetare, gå igenom packlistor, tips, frågor och liknande.
 • Svensk och ugandisk guide som hämtar vid flyget och finns med på alla utflykter och aktiviteter.
 • Frukost varje dag plus en annan måltid, antingen lunch eller middag (halvpension)
 • Boende av varierad standard, alltid med eget badrum och dusch, varav minst en natt (nyårsafton) på trestjärnigt hotell.
 • Aktivitet varje dag, inträden, guidning, transport. Se programmet för mer detaljerad info.
 • Gorilla-trekking i Bwindi inklusive allt (tillstånd, guidning och boende på Safari Lodge). Värde ca 10 000 kr varav tillståndet kostar ca 5300 fast pris
 • Två dagars safari i Queen Elisabeth National Park med övernattning på Safari Lodge
 • Schimpans tracking i Kibale Forest National Park. Alla parkinträden och tillstånd som behövs ingår samt specialiserade vildmarksguider.
 • En julmiddag och en nyårsfest
 • En donation till en nystartad byskola som ingår i byturen dag 11.

Från 45000 SEK/person. Boka här.

En person från Deep Travel finns alltid tillgänglig på telefon eller på plats för frågor och hjälp. Du betalar din egen flygresa samt försäkringar. Är ni en grupp på minst sex personer kan vi göra resan enbart för er. Det är då möjligt att byta ut, lägga till och dra ifrån aktiviteter. Åker ni som en blandad grupp kan du lägga till aktiviteter mot en kostnad men avstår du från planerade aktiviteter betalas inga pengar tillbaka. Undantaget är Gorilla-trackingen. Vill du göra resan utan denna aktivitet blir resan 10 000 kr billigare. Vi tjänar inga pengar på gorillor, schimpanser eller safari, det är tillstånd och parkavgifter som går till att bevara och förbättra villkoren för de vilda djuren.

Program:

Dag Plats/aktivitet Boende
1 Entebbe. Ankomstdag. Hotell
2 Besök på Entebbes botaniska trädgård. Pick nick vid Victoriasjöns strand. Titt på Entebbes nattliv för de som vill. Hotell
3 Minibuss till Fort Portal. Installera sig på rummen. Gemensam middag med ugandisk mat. Guest house.
4 Shimpans-tracking i Kibale forest. Eftermiddagen spenderas i kratersjöområdet. Lunch på Nkruba Lodge som är hem för många vilda småapor. Guest house.
5 Julafton. Bastu och bad swimmingpool på det mysiga hotellet Mountains of the moon. Julklappsutdelning. Trerätters middag på kvällen. Guest house.
6 Bytur och matlagningskurs –  julfirande med ugandisk storfamilj. Stopp på marknaden på ditvägen. Guest house.
7 Safari och Gorilla-tracking Queen Elisabeth National Park

 

8 Safari och Gorilla-tracking Bwindi National Park

 

9 Safari och Gorilla-tracking Queen Elisabeth

National Park

10 Tillbaka till fort Portal

 

Guest house
11 Fort Portal. Cykeltur med kulturhistoriskt intressanta grottor, små byar och vacker utsikt. Guest house
12 Till Kampala. Nyårsafton vid Victoriasjön. Middag och dans vid stranden. Finare hotell
13 Minibuss till staden Jinja. Här finns ”Nilens källa”. Vid Nilen finns möjlighet till forsränning, bungy jump och  naturvandringar. Hotell
14 Kampala. Rundtur i huvudstaden på Boda (motorcykel-taxi) för dem som vill. Dagen avslutas med middag traditionell dansuppvisning. Efter det åker vi till Entebbe. Hotell
15 Hemresa

2. Julresa on a shoestring

För dig som vill fira jul och nyår vid ekvatorn men inte har den största plånboken har vi gjort en “on a shoestring-resa” som får in safari, fantastisk natur, möten med människor och ugandisk kultur samt en del utmaningar av fysisk karaktär utan att kosta en förmögenhet. Mat och boende är mycket enkelt, med vissa undantag. Vi rekommenderar att du åker på själva julafton eller juldagen för att få en så billig biljett som möjligt.

Resa till uganda resor till uganda billiga resor till uganda safari bergsgorillor volontärresor

I denna resa ingår:

 • En träff i Sverige där ni får träffa varandra tillsammans med Deep Travel-medarbetare, gå igenom packlistor, tips, frågor och liknande.
 • Svensk guide som hämtar vid flyget
 • Ugandisk guide på alla aktiviteter.
 • Svensk Deep Travel-kontakt tillgänglig på telefon dygnet runt om du har frågor eller behöver hjälp med något.
 • Helpension: Frukost, lunch och middag varje dag, ofta vegetarisk, lokal ugandisk mat. Ibland lite mer västerländskt eller lite finare t.ex. på nyårsafton.
 • Boende av enkel standard, men säkert och bra.
 • Aktiviteter 10 dagar av 14.
 • En dags safari och båttur i Queen Elisabeth National Park.

Från 20 000kr/person. Boka här.

Om priset: Det som inte ingår är flygresa, försäkringar, alkohol, fickpengar och eventuella uppgraderingar av boende eller transport.

Ändringar i resan: Vill du förlänga din resa, lägga till, ta bort eller byta ut utflykter eller boenden går det alldeles utmärkt men det kommer att påverka slutpriset på resan. Att bara förlänga boendet i Fort Portal, d.v.s. skapa mer luft mellan aktiviteterna är något vi rekommenderar. Tid att bara vara, uppleva vardagen och fundera på vad en är med om är inte helt fel i ett land så annorlunda från Sverige. Kostnaden för boendet i Fort Portal kommer att öka minimalt om du vill förlänga med en vecka.

Att skräddarsy sin egen resa går alltid utmärkt hos Deep Travel. Du kan plocka delar av denna resa eller någon av de andra, komma med egna förslag eller låta oss utforma din resa efter dina önskemål.

Program:

Dag Plats/aktivitet Boende
1 Entebbe. Ankomstdag. VI kollar in Entebbe stad och Victoriasjön.

 

Hotell
2 Lunch på stranden vid Victoriasjön sedan buss mot Fort Portal, inkvartering i eget hus fem minuters promenad från centrum.

 

Eget hus
3 Marknader och rundtur i stan. Guide visar dig var du köper vad, lär ut prutvett och annat bra att veta om den lilla staden. Eget hus
4 Kratersjöområdet. Hela dagen i vacker natur, bland apor och kratersjöar, med egen bil och chaufför. Övernattning på enkla men natursköna Kasenda beach.

 

Hotell
5 Mer kratersjöar och natur sedan tillbaka till Fort Portal. På kvällen har du möjlighet att uppleva Fort Portals nattliv.

 

Eget hus
6 Bytur och matlagningskurs.

Lär dig laga ugandisk mat med en ugandisk familj. Från odlingarna, marknaden och till middagsbordet. Ät tillsammans med familjen och se deras by och livsstil.

 

Eget hus
7 Nyårsafton. Eftermiddagen spenderas på hotellet Mountains of the Moon. Poolhäng på dagen, möjlighet att gymma, cykla eller springa med coach. Framåt kvällen blir det vedeldad bastu och varm dusch innan nyårsmiddagen på hotellet. Vill du festa vidare får du tips om var.

 

Eget hus
8 Återhämtning. Lugn dag med hemlevererad pizza och kolsyrad dryck.

 

Eget hus
9 Kasese. Minibuss till grannstaden Kasese. Besök hos Simon och hans familj i en bergsby samt besök på ett svenskt skolprojekt, varma källor och marknad. Övernattning på hemtrevlig lodge.

 

Hotell

 

10 Safari. Utflykt till nationalparken Queen Elisabeth, safari med vanlig personbil men samma chans att se elefanter, flodhästar, lejon, antiloper, bufflar och vårtsvin. Båttur och saltsjöbesök ingår.

 

Eget hus
11 Cykelutflykt utanför Fort Portal.

Cykeltur med kulturhistoriskt intressanta grottor, små byar och vacker utsikt.

 

Eget hus
12 Lugn dag. Ta det lugnt en dag i stan, vid poolen eller var du vill. Besök på lokalt gym på kvällen om du vill –  medelklassugandier som grupptränar och försöker komma i form med många skratt och stor självdistans. Eget hus
13 Kampala med motorcykel-rundtur och nattliv. Vi åker till Kampala på morgonen och tar en eftermiddagsrundtur med guideföretaget Walters Boda. Middag och eventuellt nattliv på kvällen. Hotell
14 Traditionell dansuppvisning och middag på kulturcenter. Dagen spenderar du i stan med det du vill göra, lunch äter vi med utsikt över trafiktäta taxiparken. På kvällen får du se en dansuppvisning.

 

Hotell
15 Hemresa.

 

3. Familjeresa

En familjeresa som ger er det bästa av Uganda på endast tio dagar. Det blir zoo, båttur på Victoriasjön, safari i Queen Elisabeth, dansshow, poolhäng, apor i mängder, skolbesök, familjebesök och lekdag. De vuxna har möjlighet att gå på spåra schimpans- eller gorilla-tracking. Safarin med trädklättrande lejon, elefanter, bufflar, flodhästar och krokodiler kommer nog passa alla åldrar men för att besöka primaterna bör en ha fyllt 15 år.

Vi anpassar resan efter just dig och din familj, det gör att priset och resplanen är ett förslag och inte fast. Beroende på vad ni vill göra återkommer vi med en ny prisbild innan du bestämmer dig för att resa med oss. Resan går att boka även andra veckor.

Resa till uganda resor till uganda billiga resor till uganda safari bergsgorillor volontärresor

I denna resa ingår:

 • En träff i Sverige där ni får träffa Deep Travel-medarbetare som går igenom packlistor, kommer med tips, svarar på frågor och hjälper er att sätta ihop er resa om ni vill det.
 • Svensk och ugandisk guide som hämtar vid flyget och finns med på alla utflykter och aktiviteter.
 • Frukost lunch och middag de dagar ni är på resande fot. De andra dagarna finns självhushåll, se nedan program för mer detaljerad info.
 • Aktivitet varje dag, inträden, guidning, transport. Se nedan program för mer detaljerad info.
 • En dag i en ugandisk familj som liknar er egen.
 • Två dagars safari i Queen Elisabeth National Park med övernattning.
 • Svensk barnvakt (med många års erfarenhet som fritidsledare) om de vuxna vill göra något på egen hand.
 • En lek- och aktivitetsdag med ugandiska barn och deras föräldrar. “Children´s day” sponsrad av er.
 • Boende i enkel standard i säkra områden.
 • Transport i bil

Från 15 000 SEK/familj. Boka här.

En person från Deep Travel finns alltid på plats för frågor och hjälp. Ni betalar er egen flygresa samt försäkringar. Ni har bil och chaufför hela resan vilket innebär en frihet, det är då lättare att låta barnens behov styra. Eventuella bilbarnstolar och hjälmar tillhandahålles ej, ta med det från Sverige. Det är möjligt att byta ut, lägga till och dra ifrån aktiviteter. Nedan resa är baserad på en familj med två vuxna och tre barn där vi förutsätter att de vuxna kan dela säng och att barnen kan sova i samma rum. Detta går också att ändra på men kan komma att påverka prisförslaget. Vill ni lägga till en “vuxensafari” tillkommer kostnaden för den men barnvakt ingår i resans ursprungliga pris. Om ni vill gå på gorilla-safari behöver ni boka och betala detta minst tre månader innan avresa.

Program:

Dag Plats/aktivitet Boende
1 Entebbe. Ankomstdag. Bil till stranden, bad och mys. Middag med utsikt över Victoriasjön. Hotell
2 Bilresa till Fort Portal. Boende med självhushåll. Rundtur på stan för de som orkar och vill. Eget hus eller guest house.
3 Marknad, swimmingpool, ugandisk Buffét. Marknadsmorgon för de som önskar. En ugandisk guide kan lära er pruta, vad som finns var och annat bra att veta om stan. Turen avslutas på glasscafé med WiFi mitt i stan. Efter lunch lokal simbassäng och ugandisk buffét på Restaurang  Gardens, ett kultställe för resenärer i Uganda. Eget hus eller guest house.
4 Kasese. Lekdag i Kasese. En barnens dag anordnas för er och en grupp barn i en by  utanför staden Kasese. Ni får se deras aktivitetshus som svenska volontärer byggt samt delta i lekar och aktiviteter för barn i alla åldrar. Lunch på plats, middag i stan. Hotell
5 Safari. Med elefanter och antiloper på savannen, båttur med flodhästar och krokodiler kommer ni att få se massor av djur och natur. Ett fantastiskt fågelliv och ett lejonkungen-landskap. Övernattning i tält med sängar och dusch. Safari lodge
6 Safari dag två. Tillbaka till Fort Portal på kvällen. Eget hus eller guest house
7 Familjebesök. En dag hos en familj som påminner om er egen i sammansättning. Se barnens skolor, föräldrarnas jobb, hur de bor, vad de gör för att ha skoj o.s.v. Lunch äter ni hos familjen. Vi rekommenderar pizza på restaurangen Dutchess på kvällen. Eget hus eller guest house

 

8 Kratersjö-besök med apor och fin natur. På kvällen går ni på en kulturell-dansförställning och äter middag där. Eget hus eller guest house
9 Bil mot Entebbe. Ni bor en natt i staden Kyenjojo. Hotellet har fin pool, gym och bastu. Hotell

 

10 Mot Entebbe. Besök på zoo sedan bad på stranden eller  ett besök huvudstaden Kampala. Hotell
11 Hemresa.

4. Uganda on a shoestring

En resa på tre veckor för dig som inte är rädd för äventyr och enkla förhållanden. Du bor och äter som de flesta ugandier, väldigt enkelt. Du har möjlighet att besöka skolor, människor i deras hem, marknader, lokala barer och restauranger. En lägenhet med enkel standard, fullt utrustad och med fantastisk utsikt i centrala Fort Portal ingår, i det fall du övernattar i andra städer betalar du boende själv. Vi ger förslag på aktiviteter och utflykter.

I denna resa ingår:

 • Planering av resan
 • Boende i egen lägenhet i Fort Portal
 • Personligt möte i Sverige där vi går igenom packlistor, saker som är bra att veta o.s.v.
 • Förslag på transportlösningar, utflykter och aktiviteter
 • Svensk Deep Travel-vän i landet, ett 24/7 nummer du kan ringa.

En person från Deep Travel möter upp i Fort Portal, träffas om du vill mellan utflykterna och är alltid tillgänglig på telefon. Du betalar din egen flygresa samt försäkringar. Du står för mat, transporter, aktiviteter och boende då du ej är i Fort Portal. Det går bra att åka själv eller i grupp. Priset går ned något om ni är fler då boendekostnader blir lägre. Nedan pris är beräknat per person om ni är 1-3 resenärer.

Från: 4 000 SEK/person. Boka här

Att skräddarsy sin egen resa går alltid utmärkt hos Deep Travel. Du kan plocka delar av denna resa eller någon av de andra, komma med egna förslag eller  låta oss utforma din resa efter dina önskemål.

5. Natur, djur och kultur

En treveckorsresa för dig som är intresserad av allt Uganda har att erbjuda och vill ha en annorlunda och spännande semester. På denna resa kan ni ta del av ett fantastiskt djurliv, få en inblick i hur människorna har det, se många vackra vyer och göra ett par kulturella djupdykningar i form dans, matlagning och byliv.

I denna resa ingår:

 • Planering av resan
 • Personligt möte i Sverige där vi går igenom packlistor, saker som är bra att veta o.s.v.
 • Bokningar av hotell
 • 3-dagars safari till Murchison falls
 • 1-dags schimpans-trekking
 • Andra utflykter- guide på utflykterna
 • Transport längre sträckor
 • Boende i lägenhet i Fort Portal
 • Halvpension i Fort Portal
 • Helpension på Safari
 • Svensk Deep Travel-vän i landet, ett 24/7 nummer du kan ringa.

En person från Deep Travel möter upp i Entebbe, finns på plats i Fort Portal samt är alltid tillgänglig på telefon. Du betalar din egen flygresa samt försäkringar. Halvpension i Fortportal plus helpension under safarin ingår. Frukost, lunch och hotellnätter tillkommer de dagar vi inte befinner oss i Fort Portal. Det går bra att åka som en mindre grupp, med familjen eller själv. Priset går ned något om ni är fler då transport och boendekostnader blir lägre. Nedan pris är beräknat per person om ni är 1-3 resenärer.

Från 20 000 SEK/person. Boka här

Att skräddarsy sin egen resa går alltid utmärkt hos Deep Travel. Du kan plocka delar av denna resa eller någon av de andra, komma med egna förslag eller  låta oss utforma din resa efter dina önskemål.

Program:

Dag 1 Entebbe med omnejd. Strandliv och god mat. Boende på hotell Backpackers/Anderritas.
Dag 2 Botaniska trädgården, Entebbe med omnejd. Strandliv och god mat. Boende på hotell Backpackers/Anderritas.
Dag 3 Kampala. Sightseeing, föreställning med kulturell dans, musik och sång. Boende på hotell Red Chilli.
Dag 4 Safari till Murchison Falls, helpension.
Dag 5 Safari till Murchison Falls, helpension.
Dag 6 Safari till Murchison Falls, helpension.
Dag 7 Transport till Fort Portal. Boende i lägenhet, halvpension.
Dag 8 Marknad, matlagning i hemmiljö, middag hos familjen. Boende i lägenhet, halvpension.
Dag 9 Cykelutflykt till Amabere Caves, vackra vyer och lite motion. Bad vid poolen på Mountains of the moon på eftermiddagen. Boende i lägenhet, halvpension.
Dag 10 Schimpans-trekking. Boende i lägenhet, halvpension.
Dag 11 Vila, promenera, upptäcka omgivningarna och människorna. Boende i lägenhet, halvpension.
Dag 12 Valfri utflykt; kratersjöar, poolhäng, marknad, hantverk, teplantage. Boende i lägenhet, halvpension.
Dag 13 Bytur till Kasese. Boende i Kasese om man önskar det.
Dag 14 Vila, promenera, upptäcka omgivningarna och människorna. Boende i lägenhet, halvpension.
Dag 16 Kasenda beach, häftig miljö, hissnande natur, trevliga människor och vällgad mat. Drinkar och syrsor på kvällen. Möjlighet till ”nattsafari” och andra utflykter.
Dag 17 Vila, promenera, upptäcka omgivningarna och människorna. Boende i lägenhet, halvpension.
Dag 18 Transport till Kyenjojo. Boende på hotell Royal Cottage, poolhäng.
Dag 19 Tillbaka till Entebbe, Boende på hotell Boma.
Dag 20 Hemresa.

6. Gorillas on a shoestring

 En tolvdagarsresa med stora djurupplevelser till ett lågt pris. Det här är en resa där du möter gorillor, schimpanser
,”the big five” och en magnifik natur med många spännande djurarter utan att det kostar en förmögenhet. Dessutom får du se Uganda, träffa människor som bor och arbetar i landet och höra deras livshistorier samt se hur de lever.

För att kunna åka på denna resa krävs minst tre månaders framförhållning då vi behöver ansöka om tillstånd för att se gorillorna i god tid. Detta ordnar Deep Travel naturligtvis åt dig. Det fungerar att åka som en mindre grupp, med familjen eller själv. Priset går ned något om ni är fler då transport och boendekostnader blir lägre. Nedan pris är beräknat per person om ni är 1-3 resenärer.

I denna resa ingår:

 • Allt utom flygresa, försäkringar, måltider, alkohol, personlig shopping och eventuellt uppgradering av boende (görs med fördel innan resan). Det ingår 2-dagars safari, gorillatrekk, schimpanstrekk, boende, svensk och ugandisk guide, transport, utflykter,  och planering innan och under resan. Se programmet nedan för mer detaljer.

Från 28 000 SEK/person. Boka här

Om Priset: Parkavgifter och tillstånd går det inte att sänka priset på, de är höga för att pengarna används till att vårda och skydda de känsliga djurarterna. Det pratas om att UWA, Uganda Wildlife Authoroty är den minst korrupta statliga myndigheten i Uganda, pengarna verkar verkligen hamna där de ska. Däremot satsar vi denna resa på enkelt (men tryggt) boende, lokal mat och transport med lokala färdmedel och kan på så sätt erbjuda en resa som innehåller de stora upplevelserna till ett billigare pris.

Ändringar i resan: Vill du förlänga din resa, lägga till, ta bort eller byta ut utflykter eller boenden går det alldeles utmärkt men det kommer att påverka slutpriset på resan. Att bara förlänga boendet i Fort Portal, d.v.s. skapa mer luft mellan aktiviteterna är något vi rekommenderar. Tid att bara vara, uppleva vardagen och fundera på vad en är med om är inte helt fel i ett land så annorlunda från Sverige. Kostnaden för boendet i Fort Portal kommer att öka minimalt om du vill förlänga med en vecka.

Att skräddarsy sin egen resa går alltid utmärkt hos Deep Travel. Du kan plocka delar av denna resa eller någon av de andra, komma med egna förslag eller  låta oss utforma din resa efter dina önskemål.

Program:

Dag 1, Ankomst Entebbe

 

Deep Travel hämtar på flygplatsen, tar dig till ett enkelt hotell mitt i den lilla staden Entebbe som kallas Ugandas Riviera, omgiven av Viktoriasjön på alla sidor. Promenad i stan, grillad gatumat och kanske en kall öl står på programmet denna första dag. Kommer du med ett tidigt flyg kan du även bada i Viktoriasjön.
Dag 2, Kampala-sightseeing, vidare mot Fort Portal Efter frukost beger vi oss mot Kampala med Matatu, minibuss. Efter en tur på motorcykel med www.waltersboda.ug kommer du ha en bra bild av staden. Vi äter lunch med utsikt över den ständigt fullpackade taxiparken och letar sedan reda på bussen mot Fort Portal. Det tar några timmar, är en vacker bussfärd genom landet. I Mubende stannar vi för matpaus. Väl framme i Fort Portal inkvarteras du i ett litet hus i förorten Rwengoma, cirka tio minuters promenad in till stan. Du har kallvattensdusch och toalett inne men annars är standarden ”ugandisk”, som de allra flesta lever i stan. Möjlighet att laga egen mat finns. Deep Travel-personal finns i närheten, kan visa var du kan handla, tipsa om restauranger, barer osv. Det kommer att spara dig mycket tid!
Dag 3, Fort Portal På morgonen finns möjlighet att gå på marknaden med en lokal guide, Angella, som är 25 år och jobbar på ett litet barnhem utanför Fort Portal. Hon kan visa hur man prutar, ge dig en ungefärlig prisbild och du kan köpa fantastisk frukt och grönsaker och annat du kan vilja ha i huset. Vill du tar du en tur på stan också men Fort Portal är litet och ”snällt”, du kan absolut utforska stan själv om du vill.
Dag 4, Safari Tidig morgon, när det ännu är mörkt, blir du hämtad vid huset och färden går österut, mot Queen Elisabeth National Park. Ni når parken samtidigt med solens första strålar och har goda möjligheter att se de morgonpigga djuren, bufflar, antiloper, vårtsvin, lejon, elefanter. Efter lunch i parken (ingår) fortsätter safarin med en båttur. Krokodiler och flodhästar i massor, ett oerhört rikt fågelliv och elefanter och vattenbufflar som tagit sig ner för att dricka väntar er på Kazinga-kanalenl mellan Lake Albert och Lake George. Sedan fortsätter ni mot Ishaha och spanar trädklättrande lejon i skymningen. Du äter middag och bor på ett hotell i Ishasha.
Dag 5, Safari Efter en tidig frukost fortsätter färden mot Bwindi. Även i dessa tidiga morgontimmar har ni en god chans att se lejonen. Lunch äter ni på vägen upp i bergen. I Bwindi bor du på en safarilodge med en fantastisk utsikt över den täta skogen där det vimlar av fåglar, apor och andra spännande djur. Det finns möjlighet till promenad i både skogen och byn men spar på krafterna, morgondagen kan bli krävande. Enklare middag serveras på safarilodgen.
Dag 6, Gorillor! Gorillatrekk! Efter frukost blir du utkörd till den plats spårarna finner lämplig. De har varit igång flera timmar och kommer att hjälpa er försöka få syn på de skygga gorillorna. Utrustningen den här dagen kan bli avgörande, det är kämpigt men klart värt det säger alla som provat. Ni kommer att få med er matpaket så lunchen intas i skogen när tillfälle ges. Det går inte att planera varje minut då det är vilda, skygga djur och vill ni se dem får ni anpassa er efter deras nycker. Väl tillbaka kopplar ni av på safarilodgen och njuter av vad ni just varit med om. Enklare middag serveras, det finns även matställen i byn.
Dag 7, Återresa, Kasese Tillbaka genom de olika parkerna. I Kasese inkvarteras du på White House Hotel.
Dag 8, Kasese och Rwenzoribergen Till frukosten på White House kommer Simon, vår gode vän och guide från bergen i Kasese. Tillsammans med honom gör ni upp en dagsplan, han vill gärna visa sitt hem i bergen. Där finns även flera skolor som är med i det svenska projektet ”sponsor light”. Det finns en marknad med vackra afrikanska tyger, en fiskeby och varma källor, en kyrka på toppen av ett berg.  Simon känner till omgivningarna i de vackra Rwenzoribergen som ingen annan. Lunch äter du med svindlande utsikt bland många barn i Simons by, Nyakasonyo. Sedan Matatu (minibuss) tillbaka till Fort Portal.
Dag 9, Brunch, cykeltur, skolbesök, swimmingpool och kanske party..? Brunch på restaurang Dutchess, god mat, gott kaffe och WiFi. Sedan cyklar vi genom Fort Portal, stannar där du vill, kanske vill du shoppa souvenirer, se den botaniska trädgården, kolla någon marknad. Vi hälsar på hos en familj i utkanten av stan och får oss något drickbart samtidigt som du får se hur de lever och bor. Efter det fortsätter vi till Racca Ponds, där man kan bada, basta, ta det lugnt. På helgerna är det fullt av unga ugandier och barnfamiljer, en vardag kan en vara nästan ensam där.  På kvällen kan det kanske passa att gå ut och dansa. Fort Portals nattliv är intressant och bör upplevas.
Dag 10, Bundibugyo Kanske den vackraste vägen i Afrika slingrar sig genom bergen mellan Fort Portal och Bundibugyo, en liten stad nära gränsen till Kongo. Vi åker dit med Matatu och spenderar dagen där. De odlar mycket kakao och vanilj, vi besöker en odlare, äter bbq på det lustiga stället ”Facebook Beach” och försöker vara tillbaka i solnedgången så att vi får se den makalösa vyn just där serpentinvägen börjar och en liten utkiksplats är placerad. Någon möter oss på utkiksplatsen med en picknickkorg och bil för sista biten tillbaka till Fort Portal.
Dag 11, Schimpanser, packning och återresa till Kampala/Entebbe På förmiddagen; äventyr i form av schimpans-trekking i Kibale Forest. Med erfarna guider letar ni upp våra kära släktingar. Skogen är full av fåglar och spännande smådjur, växter och träd. Din guide har stor kunskap om dem alla. Har ni tur kan ni även få syn på skogselefanter som har sitt gångstråk just där schimpanserna håller till. Efter lunch packar du och gör dig redo för bussfärden, denna gång mot Kampala. Vid ankomst på kvällen byter vi till Matatu och åker till Entebbe. Boende på Entebbe Backpackers.
Dag 12, hemfärd Åker du hem med ett sent flyg kan vi rekommendera flera mindre utflykter i och runt Entebbe. Botaniska trädgården är väl värd ett besök t ex.

7. Uganda-ett stillsamt äventyr

En tvåveckorsresa med äventyr av den lugnare sorten, ingen forsränning, bergsklättring eller långa cykelturer men innehållsrika möten, fantastiska platser och annorlunda vardagsliv kan vara nog så spännande.

Ni kommer att få uppleva det bästa av Uganda på kort tid men utan att stressa. Natur, djur, människor och kultur. Det fungerar att åka som en mindre grupp, med familjen eller själv. Priset går ned något om ni är fler då transport och boendekostnader blir lägre. Nedan pris är beräknat per person om ni är 1-3 resenärer.

I denna resa ingår:

 • Allt utom flygresa, försäkringar, alkohol, personlig shopping och eventuellt uppgradering av boende (görs med fördel innan resan). Det är tre måltider/dag, 3-dagars safari, svensk och ugandisk guide, transport med egen chaufför och bil, utflykter, boende och planering innan och under resan. Se programmet nedan för mer med detaljerad information.

Från 25 000 SEK/person. Boka här

Att skräddarsy sin egen resa går alltid utmärkt hos Deep Travel. Du kan plocka delar av denna resa eller någon av de andra, komma med egna förslag eller  låta oss utforma din resa efter dina önskemål.

Program:

Dag 1 Entebbe med omnejd. Strandliv och god mat. Boende på hotell Anderritas.
Dag 2 Entebbe med omnejd. Strandliv och god mat. Botaniska trädgårde. Boende på hotell Anderritas.
Dag 3 Kampala. Sightseeing, föreställning med kulturell dans, musik och sång. Boende på hotell Red Chilli.
Dag 4 Safari till Murchison Falls, helpension.

 

Dag 5 Safari till Murchison Falls, helpension.

 

Dag 6 Safari till Murchison Falls, helpension.

 

Dag 7 Transport till Fort Portal. Boende i lägenhet, lagad mat ”hemma”.
Dag 8 Marknad, lär dig pruta, se vad som finns, köp hem middagsmaten. Lunch på restaurangen Gardens, promenad/cykeltur i stan.
Dag 9 Cykelutflykt/biltur till Amabere Caves, vackra vyer och lite motion, lunchkorg. Bad vid poolen på hotellet Mountains of the moon på eftermiddagen. Middagen intas på hotellet. Boende i lägenhet.
Dag 10 Bytur till Kasese. Lokal guide visar livet i en bergsby, lunch hos hans familj. Besök på marknad. Middag på en trevlig restaurang.
Dag 11 Brunch på restaurangen Dutchess, bad och bastu på Raca Ponds, ett utomhusbad som är populärt bland Fort Portal-bor. På kvällen tar vi en titt på Fort Portals nattliv.
Dag 12 Dagstur till ett kratersjö-område, enklare lunch vid en av sjöarna och skogspromenad. Middag avnjuts vis solnedgången på en restaurang av hög standard.
Dag 13 Åker till Entebbe igen, boende på hotellet Boma.
Dag 14 Hemresa.