Lokala guider

Deep Travel jobbar med många ugandiska guider och har ett stort kontaktnät över hela Uganda. Vi är stolta över att ha möjlighet att arbeta med så många olika människor med olika bakgrund och levnadssituation. Det ger dig en levande bild av det riktiga Uganda och ger dem en chans att få visa det de älskar med sitt land. Inte sällan något ganska oväntat. Här presenteras några av våra samarbetspartners.

Abwooli Angella

Angella är 23 år, har en universitetsexamen och arbetar på ettIMG_3551 (2)
barnhem i en by mellan Bundibugyo och Fort Portal. Hon växte själv upp som föräldralös och hjälper nu som hon själv fick hjälp. En stark tjej med mycket humor och undrar ni något, bara fråga, hon är beredd på allt. Angella tar ibland ledigt från jobbet med barnen och hjälper Deep Travel-resenärer att finna sig till rätta i Fort Portal, Hon kan fixa allt med ditt boende, lagar fantastiska vegetariska luncher och är marknads- och prutexpert.

Gracious Bob

IMG_3069 (2)

Gracious kan Fort Portal med omnejd och är en glad och pratsam typ. Han bjuder gärna på lunch hos sin familj och berättar om odlingar, djurhållning och vardagsliv i en familj med begränsade resurser, stark sammanhållning och höga ambitioner. Han finns alltid tillgänglig om ni undrar något, vill spontanåka till Bundibugyo eller någon annanstans. Gracious är 36 år, har fru och barn och bor i Rwengoma, där Deep Travel har en lägenhet. Han är matematiker och jobbar med insamling av data för HIV och AIDS-statistik. Läser kinesiska på universitetet i Fort Portal.

 

Juliet Acen

IMG_7782 (3)

Juliet är 32 år och har en tvillingsyster och många vänner i Sverige. Hon är uppvuxen i en storfamilj, många föräldralösa barn har fått bostad och skola hos dem. Nu driver familjen många projekt, för att försörja sig och sin allt större skara. Fruktodling, skola, espressobar, syateljé, klädbutik är bara några. Juliet kan visa dig runt i en värld som inte lämnar någon oberörd.

 

 

Simon Luhandia

IMG_2731 (3)

Simon är 26 år, bor otroligt vackert men väldigt enkelt i bergen utanför Kasese med sin familj, sina bröder, sin gamla mamma och många grannar som behöver honom. Han är den första i sin by som gått på universitetet och han har många projekt som stöttar en by som har mycket emot sig. Klimatet i Kasese är hårt, de drabbas än av torka, än av översvämningar och då de allra flesta lever på jordbruk i mycket liten skala blir det förödande för familjerna då skörden drabbas. Simon jobbar med allt han kan hitta på för att kompensera dåliga skördar. Guidningen är ett sidoprojekt. Han visar de bedövande vackra Rewenzoribergen, lokala marknader, fiskebyar, varma källor och annat som området har att erbjuda.