Resa till uganda resor till uganda billiga resor till uganda safari bergsgorillor volontärresor

Kasese – bortom det uppenbara!

Kasese är en stad i sydvästra Uganda som gränsar till Queen Elizabeth National Park. Om en läser i Lonley Planet om Kasese så beskriver de staden som en het, dammig och eftersatt vilda västern-stad som det absolut inte finns någon anledning att besöka. För 10 år sedan läste vi på Deep Travel detta och blev genast sugna på att åka dit för att se staden med egna ögon. Första intrycken stämde väl in med vad guideboken beskrev men vi fastnade också för hur oerhört vackert staden ligger vid foten av Rwenzoribergen och beslöt oss för att stanna ett par nätter.

En kväll var det konsert i Kasese och artister från grannlandet Kongo, som ligger precis bakom bergen, hade rest dit för att uppträda. Utanför konsertområdet träffade vi på en pojke  som diskret sa “Maybe add one more?” när vi köpte biljetter. Det kunde vi inte säga nej till utan bjöd honom på konserten. Vi lärde känna pojken, Simon, som numer är 26 år och extraknäcker som guide åt Deep Travel. Vi har under dessa 10 år fortsatt att återvända till Kasese och tillsammans med Simon utforskat staden och områdena runt omkring.

Vi vet nu att det som stod i guideboken är helt felaktigt och vi rekommenderar alla våra kunder att besöka Kasese! Vi har nu tillsamman med Simon skapat en ny utflykt som vi kallar “Kasese – bortom det uppenbara”. Där besöker vi bland annat varma källor och ett konstgalleri med tillhörande bronsgjuteri där ugandiska konstnärer arbetar och ställer ut sina verk. Vid de varma källorna finns även möjlighet att se och höra ugandisk musik och dans, besöka en hydda som visar hur stammen Bakonyo traditionellt har bott och svalka sig i en flod med smältvatten från Rwenzoribergen.