Julresa on a shoestring

För dig som vill fira jul och nyår vid ekvatorn men inte har den största plånboken har vi gjort en “on a shoestring-resa” som får in safari, fantastisk natur, möten med människor och ugandisk kultur samt en del utmaningar av fysisk karaktär utan att kosta en förmögenhet. Mat och boende är mycket enkelt, med vissa undantag. Vi rekommenderar att du åker på själva julafton eller juldagen för att få en så billig biljett som möjligt.

Resa till uganda resor till uganda billiga resor till uganda safari bergsgorillor volontärresor

I denna resa ingår:

  • En träff i Sverige där ni får träffa varandra tillsammans med Deep Travel-medarbetare, gå igenom packlistor, tips, frågor och liknande.
  • Svensk guide som hämtar vid flyget
  • Ugandisk guide på alla aktiviteter.
  • Svensk Deep Travel-kontakt tillgänglig på telefon dygnet runt om du har frågor eller behöver hjälp med något.
  • Helpension: Frukost, lunch och middag varje dag, ofta vegetarisk, lokal ugandisk mat. Ibland lite mer västerländskt eller lite finare t.ex. på nyårsafton.
  • Boende av enkel standard, men säkert och bra.
  • Aktiviteter 10 dagar av 14.
  • En dags safari och båttur i Queen Elisabeth National Park.

Från 20 000kr/person. Boka här.

Om priset: Det som inte ingår är flygresa, försäkringar, alkohol, fickpengar och eventuella uppgraderingar av boende eller transport.

Ändringar i resan: Vill du förlänga din resa, lägga till, ta bort eller byta ut utflykter eller boenden går det alldeles utmärkt men det kommer att påverka slutpriset på resan. Att bara förlänga boendet i Fort Portal, d.v.s. skapa mer luft mellan aktiviteterna är något vi rekommenderar. Tid att bara vara, uppleva vardagen och fundera på vad en är med om är inte helt fel i ett land så annorlunda från Sverige. Kostnaden för boendet i Fort Portal kommer att öka minimalt om du vill förlänga med en vecka.

Att skräddarsy sin egen resa går alltid utmärkt hos Deep Travel. Du kan plocka delar av denna resa eller någon av de andra, komma med egna förslag eller låta oss utforma din resa efter dina önskemål.

Program:

Dag Plats/aktivitet Boende
1 Entebbe. Ankomstdag. VI kollar in Entebbe stad och Victoriasjön.

 

Hotell
2 Lunch på stranden vid Victoriasjön sedan buss mot Fort Portal, inkvartering i eget hus fem minuters promenad från centrum.

 

Eget hus
3 Marknader och rundtur i stan. Guide visar dig var du köper vad, lär ut prutvett och annat bra att veta om den lilla staden. Eget hus
4 Kratersjöområdet. Hela dagen i vacker natur, bland apor och kratersjöar, med egen bil och chaufför. Övernattning på enkla men natursköna Kasenda beach.

 

Hotell
5 Mer kratersjöar och natur sedan tillbaka till Fort Portal. På kvällen har du möjlighet att uppleva Fort Portals nattliv.

 

Eget hus
6 Bytur och matlagningskurs.

Lär dig laga ugandisk mat med en ugandisk familj. Från odlingarna, marknaden och till middagsbordet. Ät tillsammans med familjen och se deras by och livsstil.

 

Eget hus
7 Nyårsafton. Eftermiddagen spenderas på hotellet Mountains of the Moon. Poolhäng på dagen, möjlighet att gymma, cykla eller springa med coach. Framåt kvällen blir det vedeldad bastu och varm dusch innan nyårsmiddagen på hotellet. Vill du festa vidare får du tips om var.

 

Eget hus
8 Återhämtning. Lugn dag med hemlevererad pizza och kolsyrad dryck.

 

Eget hus
9 Kasese. Minibuss till grannstaden Kasese. Besök hos Simon och hans familj i en bergsby samt besök på ett svenskt skolprojekt, varma källor och marknad. Övernattning på hemtrevlig lodge.

 

Hotell

 

10 Safari. Utflykt till nationalparken Queen Elisabeth, safari med vanlig personbil men samma chans att se elefanter, flodhästar, lejon, antiloper, bufflar och vårtsvin. Båttur och saltsjöbesök ingår.

 

 

Eget hus
11 Cykelutflykt utanför Fort Portal.

Cykeltur med kulturhistoriskt intressanta grottor, små byar och vacker utsikt.

 

Eget hus
12 Lugn dag. Ta det lugnt en dag i stan, vid poolen eller var du vill. Besök på lokalt gym på kvällen om du vill –  medelklassugandier som grupptränar och försöker komma i form med många skratt och stor självdistans. Eget hus
13 Kampala med motorcykel-rundtur och nattliv. Vi åker till Kampala på morgonen och tar en eftermiddagsrundtur med guideföretaget Walters Boda. Middag och eventuellt nattliv på kvällen. Hotell
14 Traditionell dansuppvisning och middag på kulturcenter. Dagen spenderar du i stan med det du vill göra, lunch äter vi med utsikt över trafiktäta taxiparken. På kvällen får du se en dansuppvisning.

 

 

Hotell
15 Hemresa.