Jul vid ekvatorn med safari, bergsgorillor & schimpanser (Gruppresa)

En tvåveckors-resa över jul- och nyårshelgerna som varvar alternativt julfirande med storslagna natur och djurupplevelser samt nära möten med ugandiskt vardagsliv och människor. Du kommer att få se de världsberömda bergsgorillorna, spåra schimpanser, åka på safari med trädklättrande lejon, elefanter, bufflar, flodhästar och krokodiler. Julafton firas med en ugandisk storfamilj och nyårsafton på Victoriasjöns strand. Du kommer att få se kratersjöar, vild och vacker natrur, Nilens källa och känna Kampalas storstadspuls. Vi rör oss genom ett bördigt grönt böljande landskap och kommer nära lokala företeelser och lokalbefolkning varje dag tack vare Deep Travels många nära och genuina kontakter och relationer i landet. Under resan får du även unna dig bastubad, poolhäng och för den som vill lite souvenirshopping med schyssta villkor för alla inblandade.

Denna resa måste bokas minst sex månader i förväg då jultiden är hektisk i Uganda med mycket som blir fullbokat, både vad gäller boende, transport och tillstånd för att gå på gorilla-tracking. Vi vill ha minst 6 och max 12 deltagare på denna resa. Skulle det vara färre anmälda kommer ändringar att ske, resan blir mer skräddarsydd och prisbilden kan ändras. Vi talar om i god tid innan hur det blir.

Resa till uganda resor till uganda billiga resor till uganda safari bergsgorillor volontärresor

I  denna resa ingår:

  • En träff i Sverige där ni får träffa varandra tillsammans med Deep Travel-medarbetare, gå igenom packlistor, tips, frågor och liknande.
  • Svensk och ugandisk guide som hämtar vid flyget och finns med på alla utflykter och aktiviteter.
  • Frukost varje dag plus en annan måltid, antingen lunch eller middag (halvpension)
  • Boende av varierad standard, alltid med eget badrum och dusch, varav minst en natt (nyårsafton) på trestjärnigt hotell.
  • Aktivitet varje dag, inträden, guidning, transport. Se programmet för mer detaljerad info.
  • Gorilla-trekking i Bwindi inklusive allt (tillstånd, guidning och boende på Safari Lodge). Värde ca 10 000 kr varav tillståndet kostar ca 5300 fast pris
  • Två dagars safari i Queen Elisabeth National Park med övernattning på Safari Lodge
  • Schimpans tracking i Kibale Forest National Park. Alla parkinträden och tillstånd som behövs ingår samt specialiserade vildmarksguider.
  • En julmiddag och en nyårsfest
  • En donation till en nystartad byskola som ingår i byturen dag 11.

Från 45000 SEK/person. Boka här.

En person från Deep Travel finns alltid tillgänglig på telefon eller på plats för frågor och hjälp. Du betalar din egen flygresa samt försäkringar. Är ni en grupp på minst sex personer kan vi göra resan enbart för er. Det är då möjligt att byta ut, lägga till och dra ifrån aktiviteter. Åker ni som en blandad grupp kan du lägga till aktiviteter mot en kostnad men avstår du från planerade aktiviteter betalas inga pengar tillbaka. Undantaget är Gorilla-trackingen. Vill du göra resan utan denna aktivitet blir resan 10 000 kr billigare. Vi tjänar inga pengar på gorillor, schimpanser eller safari, det är tillstånd och parkavgifter som går till att bevara och förbättra villkoren för de vilda djuren.

Program:

Dag Plats/aktivitet Boende
1 Entebbe. Ankomstdag. Hotell
2 Besök på Entebbes botaniska trädgård. Pick nick vid Victoriasjöns strand. Titt på Entebbes nattliv för de som vill. Hotell
3 Minibuss till Fort Portal. Installera sig på rummen. Gemensam middag med ugandisk mat. Guest house.
4 Shimpans-tracking i Kibale forest. Eftermiddagen spenderas i kratersjöområdet. Lunch på Nkruba Lodge som är hem för många vilda småapor. Guest house.
5 Julafton. Bastu och bad swimmingpool på det mysiga hotellet Mountains of the moon. Julklappsutdelning. Trerätters middag på kvällen. Guest house.
6 Bytur och matlagningskurs –  julfirande med ugandisk storfamilj. Stopp på marknaden på ditvägen. Guest house.
7 Safari och Gorilla-tracking Queen Elisabeth National Park

 

8 Safari och Gorilla-tracking Bwindi National Park

 

9 Safari och Gorilla-tracking Queen Elisabeth

National Park

10 Tillbaka till fort Portal

 

Guest house
11 Fort Portal. Cykeltur med kulturhistoriskt intressanta grottor, små byar och vacker utsikt. Guest house
12 Till Kampala. Nyårsafton vid Victoriasjön. Middag och dans vid stranden. Finare hotell
13 Minibuss till staden Jinja. Här finns ”Nilens källa”. Vid Nilen finns möjlighet till forsränning, bungy jump och  naturvandringar. Hotell
14 Kampala. Rundtur i huvudstaden på Boda (motorcykel-taxi) för dem som vill. Dagen avslutas med middag traditionell dansuppvisning. Efter det åker vi till Entebbe. Hotell
15 Hemresa.