Familjeresa

En familjeresa som ger er det bästa av Uganda på endast tio dagar. Det blir båttur på Victoriasjön, safari i Queen Elisabeth, dansshow, poolhäng, apor i mängder, skolbesök, besök i ugandisk familj och lekdag. De vuxna har möjlighet att gå på spåra schimpans- eller gorilla tracking. Safarin med trädklättrande lejon, elefanter, bufflar, flodhästar och krokodiler passar alla åldrar men för att besöka primaterna bör en ha fyllt 15 år.

Vi anpassar resan efter just dig och din familj, det gör att priset och resplanen är ett förslag och inte fast. Beroende på vad ni vill göra återkommer vi med en ny prisbild innan du bestämmer dig för att resa med oss. Resan går att boka även andra veckor.

Resa till uganda resor till uganda billiga resor till uganda safari bergsgorillor volontärresor

I denna resa ingår:

 • Safari i Queen Elisabeth National Park.
 • Svensk och ugandisk guide som hämtar vid flyget och finns med på alla utflykter och aktiviteter.
 • Frukost lunch och middag de dagar ni är på resande fot. De andra dagarna finns självhushåll, se nedan program för mer detaljerad info.
 • Aktivitet varje dag, inträden, guidning, transport. Se nedan program för mer detaljerad info.
 • En dag i en ugandisk familj som liknar er egen.
 • Svensk barnvakt (med många års erfarenhet som fritidsledare) om de vuxna vill göra något på egen hand.
 • En lek- och aktivitetsdag med ugandiska barn och deras föräldrar. “Children´s day”.
 • Boende i eget hus.
 • 5 hotellnätter.
 • Transport i bil med chaufför.
 • En träff i Sverige där ni får träffa Deep Travel-medarbetare som går igenom packlistor, kommer med tips, svarar på frågor och hjälper er att sätta ihop er resa om ni vill det.

Från 30 000 kr inkl. moms/familj ( i detta prisförslag 2 vuxna och 2 barn). Boka här.

Om priset: En person från Deep Travel finns alltid på plats för frågor och hjälp. Ni betalar er egen flygresa samt försäkringar. Ni har bil och chaufför hela resan vilket innebär en frihet, det är då lättare att låta barnens behov styra. Eventuella bilbarnstolar och hjälmar tillhandahålles ej, ta med det från Sverige. Det är möjligt att byta ut, lägga till och dra ifrån aktiviteter. Nedan resa är baserad på en familj med två vuxna och två barn där vi förutsätter att de vuxna kan dela säng och att barnen kan sova i samma rum. Detta går också att ändra på men kommer att påverka prisförslaget, upp eller ner. Vill ni lägga till en “vuxensafari” tillkommer kostnaden för den men barnvakt ingår i resans ursprungliga pris. Om ni vill gå på gorilla-safari behöver ni boka och betala detta minst tre månader innan avresa.

Ändringar i resan: Vill du förlänga din resa, lägga till, ta bort eller byta ut utflykter eller boenden går det alldeles utmärkt men det kommer att påverka slutpriset på resan.

Att skräddarsy sin egen resa går alltid utmärkt hos Deep Travel. Du kan plocka delar av denna resa eller någon av de andra, komma med egna förslag eller låta oss utforma din resa efter dina önskemål.

Program:

Dag Plats/aktivitet Boende
1 Entebbe. Ankomstdag. Bil till stranden, bad och mys. Middag med utsikt över Victoriasjön. Hotell
2 Bilresa till Fort Portal. Boende med självhushåll. Rundtur på stan för de som orkar och vill. Eget hus eller guest house.
3 Marknad, swimmingpool, ugandisk Buffét. Marknadsmorgon för de som önskar. En ugandisk guide kan lära er pruta, vad som finns var och annat bra att veta om stan. Turen avslutas på glasscafé med WiFi mitt i stan. Efter lunch lokal simbassäng och ugandisk buffét på Restaurang  Gardens, ett kultställe för resenärer i Uganda. Eget hus eller guest house.
4 Kasese. Lekdag i Kasese. En barnens dag anordnas för er och en grupp barn i en by  utanför staden Kasese. Ni får se deras aktivitetshus som svenska volontärer byggt samt delta i lekar och aktiviteter för barn i alla åldrar. Lunch på plats, middag i stan. Hotell
5 Safari. Med elefanter och antiloper på savannen, båttur med flodhästar och krokodiler kommer ni att få se massor av djur och natur. Ett fantastiskt fågelliv och ett lejonkungen-landskap. Övernattning i Kasese. Hotell
6 Lugn dag i vacker stad. Vi reser från Kasese till Fort Portal. Mysig lugn dag i den fina lilla staden. Eget hus eller guest house
7 Hälsa på ugandisk familj. En dag hos en familj som påminner om er egen i sammansättning. Se barnens skolor, föräldrarnas jobb, hur de bor, vad de gör för att ha skoj o.s.v. Lunch äter ni hos familjen. Vi rekommenderar pizza på restaurangen Dutchess på kvällen. Eget hus eller guest house

 

8 Kratersjö-besök med apor och fin natur. På kvällen går ni på en kulturell-dansförställning och äter middag där. Eget hus eller guest house
9 Bil mot Entebbe. Ni bor en natt i staden Kyenjojo. Hotellet har fin pool, gym och bastu. Hotell

 

10 Mot Entebbe. Besök på zoo sedan bad på stranden eller  ett besök huvudstaden Kampala. Hotell
11 Hemresa.