Aktiviteter

Deep Travel har sin bas i Fort Portal med en lägenhet och ett ännu tätare kontaktnät än i andra delar av Uganda. I alla våra paketresor finns det dagar i Fort Portal som saknar program. För många behövs de dagarna för eftertanke, promenader på egen hand, lite slö semestertid eller kanske för att träffa nya vänner man mött under resans gång. Skulle man ändå vilja göra något dessa dagar, eller ändra lite i programmet har Deep Travel massor av utflykter på plats, de flesta kan bokas bara någon dag innan eller samma dag. Nedan ser du ett axplock av de utflykter vi erbjuder. På plats i Uganda finns fler och nya tillkommer hela tiden.

Safari

Uganda erbjuder fantastiska nationalparker och Deep Travel kan erbjuda allt från halvdagsturer till veckolånga safaris. Vad sägs som att besöka våra kära släktingar schimpanserna en förmiddag, se alla djur du kan tänka dig leva på den afrikanska savannen under en dag, möta de sällsynta trädklättrande lejonen eller på nära håll träffa de mytomspunna bergsgorillorna? Se mer information om Deep Travels safariturer här.

Bytur på cykel

Du tar dig i din egen takt en liten bit utanför stan, ca 5 km. Målet är en by som heter Ruybingo. Du hälsar på hos en familj i byn, får se tegelbränning, korgflätning och kycklingfarm. På vägen kan du stanna på lokala barer, butiker eller marknader.

Matlagning hos ugandisk storfamilj

Hemma hos familjen Kabazinguzi bor många föräldralösa barn så när det är dags för matlagning måste alla hjälpas åt. I denna utflykt blir du en del av ett arbetslag; handlar på marknaden, tar upp vad som behövs från odlingarna och lagar mat tillsammans med familjen. På kvällen avnjuter ni festmåltiden som består av traditionella ugandiska rätter.

Kyrka/Moské/Tempel

Religionsfriheten garanteras i Ugandas grundlag och respekteras även i praktiken. Religionen är en viktig del av samhället och de allra flesta går någonstans för bön. Vi har medarbetare som är kristna, muslimer och hinduer. De tar dig gärna med och du får uppleva de vackra byggnaderna och de religiösa ceremonierna.

Cykeltur till Amabere Caves

Vackra vattenfall, grottor med stalaktiter, gröna kullar med fantastisk utsikt och en stämningsfull plats med massor av lokal historia, Att cykla dit från Fort Portal tar ungefär fyrtio minuter.

Kratersjöområdet

Apor, kratersjöar och vandringar. En tur med övernattning på härliga Kasenda Beach och lunch vid lake Nkruba, colobusapornas paradis. Naturskönt område, många apor, god mat och möjlighet till ett dopp i nån av sjöarna. För dig som gillar utmaningar kan du ta turen på cykel.

Bastu och bad vid ekvatorn

Bastubad för hälsan är något som börjat bli stort bland medelklassugandier. Coolt tycker vi. Vill du cykla dit och åka bil hem så går det jättebra. Det finns även möjlighet att stanna för en riktigt trevlig middag på tillhörande hotell. Det finns även möjlighet att stanna för en riktigt trevlig middag på tillhörande hotell.

Skolbesök

Alla har vi någon relation till skolan, om inte annat minns man sin egen skolgång. Deep Travel känner många lärare och skolor väl och ett besök brukar vara minnesvärt. Var med på en lektion, ät lunch med eleverna, prata med lärarna. Är du lärare själv och skulle vilja hålla en lektion är det väldigt uppskattat.

Marknad

Det finns många marknader i och runt Fort Portal. Böndernas marknad varje måndag och torsdag med de bästa grönsakerna och frukterna området kan erbjuda, stora fasta marknader med mat, kläder och husgeråd, en jättestor marknad med second handkläder och skor där kan du fynda riktigt bra kläder till lågt pris. På cykel, till fots, med bil beroende på hur många du vill hinna med. Guide följer med och du har chans att lära dig priser, prutning och ugandiskt manér.

Kasese – bortom det uppenbara

En tvådagarstur till Kasese med många roliga stopp. Vad sägs om skulpturpark, lokalt spa, stor klädmarknad, rolig ölträdgård, marknad med afrikanska tyger eller ett besök hos familj i bergen? Övernattning i vildawesternstaden Kasese på hotell i valfri prisklass. En tvådagarstur till Kasese med många roliga stopp. Vad sägs om skulpturpark, lokalt spa, stor klädmarknad, rolig ölträdgård, marknad med afrikanska tyger eller ett besök hos familj i bergen? Övernattns

Simon i bergen

Simon är en man som kämpar hårt för att hans och de andra bybornas barn ska växa upp i en lite lättare värld än sina föräldrar. Han är den första i sin by som pluggat på universitetet. Han driver projekt för att få barn att gå i skolan, jobbar med malariaprevention, odlar, bygger på sitt hus, kör motorcykeltaxi, guidar turister i de vackra Rewenzoribergen där han bor med sin familj. Med mångabäckarsmåprincipen får han livet att gå runt trots mycket fattiga omständigheter. Låt honom visa sin värld, ta dig upp i de andlöst vackra bergen eller till fiskmarknaden nere i dalen. Lunch får du hemma hos familjen och vill du övernatta i Kasese finns flera trevliga hotell.

Barrunda i Fort Portal

Bland små hål i väggen, blinkande klubbar, barer och restauranger kan det vara bra att ha med sig en lokal guide som vet när det är dags att dra vidare, vart man går för att dansa hela natten eller vilken restaurang som serverar rött vin.